Raymond van Barneveld staat nu op de tiende plek van de wereldranglijst, maar qua constantheid in gemiddeldes behoort ‘Barney’ tot de top-5 van de wereld.

Statisticus Burton DeWitt berekende dat de 50-jarige Hagenaar in bijna de helft van zijn wedstrijden op televisie een gemiddelde van honderd plus gooide. In 44% van zijn 57 duels op het dartspodium slechtte Van Barneveld deze grens. In deze ranglijst moet de vijfvoudig wereldkampioen enkel Michael van Gerwen, Gary Anderson en Phil Taylor voor zich dulden. Van Gerwen laat met 73% uit 89 partijen zijn concurrentie ver achter zich.

Mensur Suljovic staat opvallend hoog in deze statistiek. ‘The Gentle’, die voorafgaand aan de World Cup of Darts 2016 nog geen honderd plus gemiddelde wist te produceren, gooide na dit toernooi in maar liefst 43% van zijn daaropvolgende televisiewedstrijden een moyenne van boven de honderd.

Ook in het lijstje van de 95+ gemiddeldes presteert Van Barneveld goed. Met 77% staat hij na Van Gerwen (92%), Anderson (86%), Taylor (85%) en Peter Wright (77%) op de vijfde plaats.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek