Het is niet ondenkbaar dat Raymond van Barneveld deze week voor het laatst in actie komt in de Premier League Darts. ‘Barney’ is als hekkensluiter van de competitie afgereisd naar Rotterdam, waar woensdag en donderdag twee speelrondes op het programma staan.

De zeven speelrondes in de Premier League Darts staat Van Barneveld met vier punten op een teleurstellende negende plaats. WK-finalist Michael Smith staat daar één plek boven met vijf punten. Gerwyn Price en Daryl Gurney hebben een marge van twee punten op de 51-jarige Hagenaar.

‘Barney’ moet in eigen huis dus eigenlijk tweemaal winnen om een goede kans te maken op lijfsbehoud. Dat wordt geen makkelijke opgave want naast Daryl Gurney, wacht ook een ontmoeting met Michael van Gerwen.

De Brabander werd vorig jaar te grazen genomen door de vijfvoudig wereldkampioen in de Nederlandse havenstad en zal ongetwijfeld revanche willen nemen. Concurrent Smith heeft op het oog een makkelijker programma, met duels tegen Price en Mensur Suljovic.

”Ik geef nooit op, er is altijd geloof. Het wordt lastig voor mijn tegenstanders om in Rotterdam te spelen met een oranjezee aan mensen achter je, maar tegelijkertijd moet ik nog wel mijn beste spel laten zien”, zegt Van Barneveld in gesprek met de PDC.

”Alles is nog mogelijk, maar dan moet ik wel in topvorm zijn. Ik heb twee overwinningen nodig om degradatie te voorkomen en zelfs met twee zeges ben ik nog niet honderd procent zeker. Hopelijk lukt het mij om in ieder geval tweemaal te winnen. Je kan in een ogenblik van schlemiel in een held veranderen en geloven dat je overal toe in staat bent.”

Voorbereiden op twee dagen Oranjegekte

Aan de voorbereiding zal het niet liggen, want de Nederlandse dartspionier is zondag al neergestreken in Rotterdam. Van Barneveld verloor vrijdag in de eerste ronde van de European Darts Open van Steve Beaton en greep dit resultaat aan als een mogelijkheid om zijn voorbereiding op het tweeluik in Rotterdam te vervroegen.

”Ik voel me weer thuis”, schrijft ‘Barney’ op zijn Twitter. Ik ga mij voorbereiden op twee dagen Oranjegekte in Ahoy, daar kijk ik naar uit. Wat er ook gaat gebeuren, ik voel mij gezegend dat ik de kans krijg om afscheid te nemen van de Barney Army in deze Premier League.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek