Raymond van Barneveld maakte vrijdagochtend na een maand afwezigheid zijn rentree tijdens een televisietoernooi. ‘Barney’ vierde zijn terugkeer met een 6-2 overwinning op Haupai Puha in de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters.

De 52-jarige Hagenaar gooide een gemiddelde van 90, maar dat was vooral te wijten aan een matige start. Zo miste Van Barneveld in de eerste vier legs liefst tien pijlen op de dubbels.

Daarna liet de Nederlandse dartspionier prima darts zien met onder meer een 13-darter en een 14-darter. Die twee legs brachten de stand op 4-2, waarna Van Barneveld via dubbel 10 en dubbel 18 wist af te ronden voor een 6-2 zege.

”Het is een tijdje geleden dat ik op het podium heb gespeeld en ik startte wat traag”, concludeerde Van Barneveld na afloop. ”Maar ik ben blij met de overwinning en mijn aanwezigheid in Australië.”

De vijfvoudig wereldkampioen speelt zaterdag in de kwartfinale van het World Series-toernooi in Brisbane tegen Rob Cross. De oud-wereldkampioen was met 6-5 te sterk voor de lokale speler James Bailey. Van Barneveld wist zijn zeven voorgaande duels met Cross niet te winnen. De Engelsman won er zes, terwijl één duel in een gelijkspel eindigde.

Klik hier voor meer informatie over de Brisbane Darts Masters, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek