Donderdagavond staan Phil Taylor en Raymond van Barneveld eindelijk weer eens tegenover elkaar. Niet in levende lijve in een grote zaal, maar vanuit de huiskamer.

Van Barneveld en Taylor gaan via een elektronisch softipbord tegen elkaar spelen. Het bord van dartsleverancier Target is voorzien van een ingebouwde webcam en microfoon, waardoor spelers elkaar kunnen zien.

Met deze actie willen beide rivalen geld ophalen voor een goed doel. Barney speelt voor een voedselbank in Den Haag, terwijl Taylor zich gaat inzetten voor de Engelse gezondheidszorg (NHS).

Van Barneveld heeft zich goed geprepareerd voor de aanstaande clash met zijn grote angstgegner. Mede door de coronacrisis was hij in staat om veel trainingsuren te maken. Je verveelt je veel en dus ben ik dagelijks aan het gooien geweest. Ik hoop dat Phil zich goed heeft voorbereid”, liet de vijfvoudig wereldkampioen optekenen door AD Sportwereld.

De voormalig wereldkampioen speelden al 83 officiële duels tegen elkaar. Vaak was het zijn Engelse opponent die aan het langste eind trok, liefst 61 keer. De Hagenaar won achttien keer, terwijl het viermaal gelijk werd in de Premier League Darts. Het aanstaande duel is volgens Barney echter totaal niet te vergelijken met hun eerdere ontmoetingen.

”Zijn verschijning op het podium, dat was altijd wel iets. Dan speelde hij heel langzaam, in zijn eigen tempo. Ik verwacht niet dat ik daar last van zal hebben als hij vanuit huis speelt. Phil heeft nu geen tactieken of foefjes om me uit het ritme te halen, ik ga mijn eigen spel spelen.”

De Nederlandse dartspionier sluit niet uit om in de toekomst zich vaker met softtip bezig te houden. ”Een comeback in het soft-tip darts sluit ik niet uit. Ik oefen weer dagelijks en in China, Hawaï en Japan hebben ze kampioenschappen. Waarom ga ik straks daar niet eens kijken? Het niveau is behoorlijk.’’

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek