Raymond van Barneveld heeft een perfecte start gemaakt aan de Champions League of Darts. De 50-jarige Hagenaar versloeg Michael van Gerwen met 10-5.

‘Barney’ was met name op de finishes ijzersterk. Van Barneveld had weliswaar een finishpercentage van 41 procent, maar doordat hij in één leg zeven pijlen miste, geeft die statistiek wel een vertekend beeld. Tijdens de overige legs miste ‘RvB’ slechts zes pijlen op een dubbel.

Zo gooide de vijfvoudig wereldkampioen een 120 check-out voor 3-1, om met finishes vanaf 136 en 92 door te stoten naar 6-2. Door 65 in twee pijlen uit te gooien, voorkwam Van Gerwen een grotere achterstand voorafgaand aan de pauze (3-7).

Na de onderbreking raakte ‘Mighty Mike’ de dubbel 12 voor 4-7, waarna Van Barneveld met een schitterende 130 finish op de bulls-eye zijn voorsprong uitbreidde naar 8-4. Van Gerwen verkleinde het gat daarna wederom naar drie legs via dubbel 2.

Leg veertien ging middels tops naar Van Barneveld, waarna ‘Barney’ met een 81 finish voor de twee punten en een 10-5 overwinning zorgde.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek