Raymond van Barneveld blijft vechten voor lijfsbehoud in de Premier League Darts. In zijn laatste deelname aan deze competitie staat ‘Barney’ na vijf speelrondes op de laatste plaats.

Bovendien heeft Van Barneveld nog geen overwinning geboekt. Drie duels gingen verloren, terwijl de 51-jarige Hagenaar een punt pakte tegen Mensur Suljovic en Gerwyn Price. De achterstand op een veilige achtste plaats bedraagt één punt en is momenteel in handen van Michael Smith.

Nadeel voor de vijfvoudig wereldkampioen is echter dat hem nog een loodzwaar programma wacht. Aankomende donderdag is Rob Cross de tegenstander en een week later speelt Van Barneveld in Berlijn tegen Max Hopp. Daarna staan de twee speelrondes in Rotterdam op het programma, waar ‘Barney’ het opneemt tegen Daryl Gurney en Michael van Gerwen. De partij tegen Gurney in eigen land kan mogelijk een reddingsboei voor hem zijn, aangezien de Noord-Ier ook nog maar vier punten heeft verzameld.

Volgens de Nederlander hebben tegenstanders uitzonderlijk tegen hem gespeeld, zo vertelt hij aan Sky Sports. ”Spelers die 11-, en 12-darters gooien kan je niet overklassen”, legt hij uit. Desondanks heeft Van Barneveld goede hoop op het voorkomen van degradatie in de Premier League Darts.

”Ik kan degradatie nog steeds voorkomen. Dat zou ook een enorme teleurstelling zijn in mijn laatste jaar”, zegt de Nederlandse dartspionier in gesprek met de Engelse dartszender.

”Iedereen blijft mij zeggen; ‘Ray ga en geniet’, maar hoe kan ik genieten als ik niet competitief ben. Dat is moeilijk voor mij. De komende weken gaan lastig worden in de Premier League. Ik moet tegen Hopp spelen met veertienduizend Duitsers in de zaal, ik heb mijn oordopjes dus al besteld.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek