Raymond van Barneveld heeft geen revanche kunnen nemen voor zijn nederlaag tegen Phil Taylor op de World Matchplay. ‘The Power’ versloeg de Nederlander met 10-9 in de kwartfinale van de Auckland Darts Masters.

Tot tweemaal toe had de 50-jarige Hagenaar een break voorsprong op zijn eeuwige rivaal, maar telkens wist Taylor langszij te komen. Op 5-3 in het voordeel van ‘Barney’ kwam Taylor terug tot 5-5 met een 14-darter en een 16-darter.

De 16-voudig wereldkampioen kwam vervolgens 7-6 voor, maar Van Barneveld pakte drie legs op rij voor een 9-7 voorsprong. Taylor herstelde de achterstand met twee 13-darters, waarna de Engelsman de beslissende leg mocht beginnen.

De vijfvoudig wereldkampioen liet keurig 161 over na negen pijlen, maar miste de bulls-eye voor de wedstrijd. Taylor zette 155 weg op 91, waardoor Van Barneveld vanaf 38 nog een kans kreeg om de wedstrijd binnen te slepen. ‘RvB’ gooide zijn tweede pijl echter aan de binnenkant van de 19, waardoor deze kans verkeken was. Taylor sloeg toe met een 91 finish en haalde daarmee de overwinning binnen.

 

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek