Raymond van Barneveld gaat proberen de komende weken een basis te leggen voor een mooi afscheid als professioneel darter. Barney speelt op het WK Darts zijn laatste toernooi in zijn carrière.

Het droomscenario is een zesde wereldtitel. Viermaal werd Van Barneveld wereldkampioen bij de BDO. In 2007 won de Hagenaar zijn enige wereldtitel bij de PDC, door Phil Taylor in een zinderende WK-finale te verslaan.

Dinsdag is de voorbereiding van de vijfvoudig wereldkampioen op het WK Darts definitief begonnen. De Nederlandse dartspionier heeft zich voorgenomen om zes tot acht uur per dag te trainen én bovendien stapt hij op de hometrainer om aan zijn fysiek te werken.

Daarnaast heeft Van Barneveld nog een drastisch besluit genomen, zo vertelt hij in gesprek met Telesport. ”Ik moet mezelf echt gaan afzonderen en die telefoon aan de kant gooien”, vertelt de voormalig postbode.

”Het is lief wat mensen sturen, maar soms zitten er ook smsjes tussen waar je niet van bent gediend en die brengen je toch weer uit je humeur. Je zit niet te wachten op mensen die allerlei dingen roepen op sociale media, waar je niets mee kunt. Daar heb ik geen zin in.”

De 52-jarige darter uit Den Haag speelt in de eerste ronde van het WK tegen Darin Young. Bij winst op de Amerikaan wacht landgenoot Jeffrey de Zwaan in de tweede ronde.

”Er bestaat geen goede of slechte loting. Alle spelers staan op een WK omdat ze goed kunnen gooien. Darin Young is een goede speler. Ze spelen tegen mij normaal gesproken altijd op de top van hun kunnen. Het gebeurt allemaal maar. Dat is soms zo frustrerend. Maar ik had het slechter kunnen treffen. Ik heb er zin in.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek