Raymond van Barneveld toonde donderdagavond opnieuw veerkracht door na een ruime achterstand een gelijkspel af te dwingen tegen Mensur Suljovic in de Premier League Darts.

De 51-jarige Hagenaar, zoals vaker luid gesteund door het publiek, kwam terug van een 5-1 achterstand tegen de Oostenrijker. Suljovic kreeg één matchdart, maar wist deze niet te verzilveren. Van Barneveld gooide vervolgens 92 uit voor een 6-6 eindstand.

”Het publiek was fantastisch. Ik speel graag in Dublin en ik ben blij dat ik vechtlust heb getoond om terug te keren in de partij”, zei Van Barneveld na afloop tegen Sky Sports.

”De ontvangsten die ik elke week krijg zijn zeer speciaal voor mij. Ik wil graag iets meer teruggeven. Ik probeer elke week te vechten en te trainen om ‘hun Barney’ te laten zien. Er is genoeg motivatie en zonder dit fantastische publiek kan ik niet darten. Ik wil voor hen een beter seizoen draaien.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek