Raymond van Barneveld voelt zich goed in zijn vel in Wolverhampton. Met drie overwinningen in de groepsfase van de Grand Slam of Darts wist ‘Barney’ foutloos de laatste zestien te bereiken.

De 50-jarige Hagenaar liet een prima indruk achter in de poule met Gerwyn Price, Steve Lennon en Jamie Hughes. Volgens Van Barneveld heeft dat te maken met het feit dat hij nu de juiste set-up heeft gevonden om mee te spelen, zo vertelde hij in een interview met RTL 7.

“Ik sta al de hele week lekker te spelen. Ik heb een periode gehad dat ik constant mijn shafts wisselde, maar ik heb nu eindelijk de goede set-up gevonden. Ik heb alle andere shafts thuisgelaten en nu is er geen twijfel meer. Dat is voor het koppie erg lekker. Ik heb tot dusver slechts twee van mijn dubbels gemist, voor de rest is het uitmuntend.”

Bij de laatste zestien wacht de vijfvoudig wereldkampioen echter een tegenstander van een heel ander kaliber. Rob Cross werd achter Michael van Gerwen tweede in zijn poule en neemt het daardoor op tegen de Nederlander. ‘RvB’ is op zijn hoede voor de Engelsman, die een duizelingwekkend seizoen doormaakt.

“Hij kent een ongelooflijk goed jaar. Hij begon dit jaar vanaf nul, maar heeft nu al ongeveer 200.000 euro aan prijzengeld te pakken en staat in de top twintig van de wereld. Hij zoekt me vaak op en probeert van me te leren. Ik geef hem ook tips. Hij heeft twee van zijn drie partijen gewonnen, terwijl ik ze alle drie winnend heb afgesloten. Rob is een fantastische speler, maar hij moet er wel af donderdag.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek