Raymond van Barneveld is voorlopig bezig aan een uitstekend toernooi op de Players Championship Finals. De 52-jarige Hagenaar versloeg Glen Durrant met 10-3 voor een plek bij de laatste acht.

Met een 12-darter in de derde leg trok Barney al snel het initiatief naar zich toe. Twee 14-darters brachten de vijfvoudig wereldkampioen vervolgens op 6-1. Dat verschil bleef in stand tot 8-3, waarna Van Barneveld afrondde met twee 15-darters op rij.

”Ik voel me goed, want ik sta sterk te spelen”, zei Van Barneveld na afloop tegen de PDC. ”Het is geweldig om van een drievoudig Lakeside-kampioen te winnen, zelfs al was Glen niet op z’n best.”

”De afgelopen periode heb ik veel getraind op mijn finishes en ik heb niks te verliezen. Begin dit jaar voelde ik druk om mij voor toernooien te plaatsen, maar daar heb ik geen last meer van. Ik zou hier graag nog wat meer wedstrijden spelen, hopelijk kan ik de finale halen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek