Raymond van Barneveld staat vrijdag voor zijn laatste deelname aan een rankingtoernooi in Nederland. ‘Barney’ behoort tot de 48 deelnemers op de Dutch Darts Masters, één van de Euro Tour-toernooien.

Het is voor het eerst sinds 2013 dat Van Barneveld meedoet aan de Dutch Darts Masters. In de afgelopen jaren kwam de voormalig postbode niet door het kwalificatietoernooi of paste het toernooi simpelweg niet in zijn programma.

Van Barneveld is blij met plaatsing voor het Euro Tour-toernooi in Zwolle. De 52-jarige Hagenaar ziet de Dutch Darts Masters als een laatste reële kans om zich te kwalificeren voor de World Matchplay, dat in juli op het programma staat, zo vertelt hij in gesprek met De Stentor.

”De Dutch Masters is een toernooi van de Euro Tour. Je hebt er bijna hogere wiskunde voor nodig om te begrijpen hoe de ranking werkt, maar het komt erop neer dat dit toernooi voor mij de laatste reële kans is om mij te kwalificeren voor de World Matchplay, één van de mooiste toernooien ter wereld”, legt Van Barneveld uit.

Raymond van Barneveld doet aankomend weekend voor de laatste keer mee aan de Dutch Darts Masters

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Minimaal finaleplaats

Om de World Matchplay nog te halen, moet Van Barneveld aankomend weekend heel ver zien te komen op Dutch Darts Masters. ”Minimaal een finaleplaats. Dat zal lastig genoeg worden.”

”Ik moet vrijdag starten in de eerste ronde tegen een nog niet bekende speler, wie dat is, hoor ik donderdag. Mocht ik de tweede ronde halen, dan wacht een geplaatste tegenstander. Dat kan zomaar Rob Cross of Michael van Gerwen zijn.”

Het is niet de eerste keer dat Van Barneveld een bezoek brengt aan de hoofdstad van Overijssel. ”Lang geleden ben ik er geweest, mijn ex-zwager komt er vandaan. Maar goed, daar heb ik geen contact meer mee. Vorig jaar wilde ik al meedoen in Zwolle, maar toen kwalificeerde ik me niet. Dit jaar dus wel en daar ben ik blij mee.”

De Dutch Darts Masters zijn aankomend weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek