Raymond van Barenveld begint vrijdag aan zijn laatste competitieve toernooi in Down Under, wanneer hij het opneemt tegen Cody Harris in de eerste ronde van de NZ Darts Masters.

De 52-jarige Hagenaar is voor de vijfde keer afgereisd naar Nieuw-Zeeland. Bij zijn eerste opwachting in 2015 stond Barney meteen in de finale. Van Barneveld kreeg kansen op de eindwinst, maar miste vijf matchdarts tegen Adrian Lewis, die vervolgens de titel pakte. Vorig jaar verloor de vijfvoudig wereldkampioen van Michael van Gerwen in de finale.

”Dit is mijn allerlaatste World Series-toernooi. Het zou zoveel voor mij betekenen als ik hier de beker omhoog mag tillen”, vertelt de Nederlandse dartspionier in gesprek met Newshub.

Van Barneveld blikte vervolgens ook nog terug op zijn verloren finale in 2015. ”Toen had ik moeten winnen”, beaamt Barney. ”Die nederlaag heb ik nog steeds niet verwerkt.”

David Callow/PDC

Foto: David Callow/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek