Raymond van Barneveld wist het Duitse publiek in Berlijn donderdagavond stil te krijgen door van Max Hopp te winnen in de Premier League Darts.

Het was tevens de eerste overwinning van Van Barneveld in de competitie. Bovendien was dit een broodnodige zege, want bij nieuw puntverlies was het doek al bijna gevallen voor ‘Barney’ in de Premier League Darts. Met nog twee speelrondes te gaan, staat de 51-jarige Hagenaar nog steeds onder de degradatiestreep. Het verschil met een veilige achtste plaats – momenteel in handen van Michael Smith – is nu nog maar één punt.

”Ik heb niet mijn beste spel laten zien, maar ik ben blij met de overwinning. Toen ik Michael zag verliezen, wist ik dat ik moest winnen om mijn kansen op lijfsbehoud overeind te houden. Gelukkig slaagde ik daarin”, zei Van Barneveld na afloop in gesprek met de PDC.

”Op sommige momenten in de wedstrijd voelde het niet helemaal goed. Die 170 finish kwam echter op een perfect moment, dat voelde echt lekker. Volgende week speel ik twee thuiswedstrijden en ik kan niet wachten. Hopelijk krijg ik daar meer energie van en lukt het mij om mijn topvorm te naderen.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek