Raymond van Barneveld kreeg het publiek in Zwolle zaterdagavond op de banken door met 6-3 te winnen van Michael Smith in de tweede ronde van de Dutch Darts Masters.

De 52-jarige Hagenaar speelt in Zwolle zijn laatste rankingtoernooi op Nederlandse bodem. Van Barneveld mag zondagmiddag opnieuw aan de bak, want dan wacht een ontmoeting met vijfvoudig toernooiwinnaar Michael van Gerwen.

”Natuurlijk is dit speciaal. Het publiek is geweldig, het beste publiek ooit in Nederland”, zei Van Barneveld na zijn eerste zege op Smith in ruim twee jaar tijd. ”Ze maken het mij makkelijk om te presteren, ik ben dol op ze.”

De vijfvoudig wereldkampioen blikte vervolgens vooruit op de komende clash tegen Van Gerwen. ”Michael heeft net de Premier League gewonnen, hij is een fenomenale speler. Ik ben klaar voor het gevecht en kijk er naar uit.”

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Kais Bodensieck/PDC Europe

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek