Raymond van Barneveld heeft nog eens duidelijk gemaakt dat zijn carrière uiterlijk in januari erop zit. Fans hoeven ook niet te rekenen op een comeback, zo vertelt hij aan Live Darts.

Een jaar geleden maakte Van Barneveld zijn aanstaande afscheid bekend. Even leek het erop dat de 52-jarige Hagenaar in april al ging stoppen, na degradatie uit de Premier League Darts. Barney kwam echter terug op die beslissing en besloot het seizoen af te maken.

Dat betekent dat de langdurige carrière van de vijfvoudig wereldkampioen nog twee toernooien rest. Eind november de Players Championship Finals en in december het WK in Londen.

”Ik heb niet het gevoel dat ik nog iets moet bewijzen”, reageert Van Barneveld. ”Of ik er aan denk om mijn carrière te verlengen? Nee, nooit. Ik ben er klaar mee, dit is het.”

”We hebben nog steeds de Players Championship Finals en het WK, maar mijn beslissing staat vast. Ik ga opgeven op 1 januari, of op 2 januari wanneer ik de WK-finale speel.”

”Ik heb het darten in Nederland op de kaart gezet, maar de sport was nooit zo populair geweest zonder Michael van Gerwen. Hij is een fantastische darter en een ongelofelijke ambassadeur voor ons land.”

Photosport/PDC

Foto: Photosport/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek