Raymond van Barneveld maakte donderdagavond een valse start aan de Premier League Darts 2019. De vijfvoudig wereldkampioen verloor zijn openingswedstrijd van James Wade.

De 51-jarige Hagenaar kreeg in de eerste en derde leg de kans om Wade te breken, maar liet dit na. Bij een stand van 3-3 volgde opnieuw een mogelijkheid in de zevende leg. Dit keer pakte Van Barneveld zijn kans wel en kwam op 4-3.

Van Barneveld kreeg in de achtste leg drie pijlen om zijn break te verzilveren, maar slaagde daar niet in. Zijn Engelse tegenstander brak terug via dubbel 10 en zorgde op zijn beurt voor een break in de tiende leg met een 13-darter. Een uitstekende leg van ‘The Machine’ leverde Wade vervolgens de overwinning op.

”Ik merkte heel veel zenuwen op het podium. Meer dan ooit. Wade is geen makkelijke tegenstander, maar hij wint gewoon met 7-4. Hier kun je heel weinig mee”, reageerde de Nederlander na afloop voor de camera van RTL 7.

Voorafgaand aan het duel met de Engelsman sprak Van Barneveld nog over het bereiken van de play-offs in de Premier League Darts. ‘Barney’ zag zijn kansen op het bereiken van de finale-avond toenemen na de afmelding van Gary Anderson, die kampt met een rugblessure.

”Hoe je het ook wendt of keert: zonder Anderson is er meer kans voor anderen. Je gaat er van tevoren altijd van uit dat Michael (van Gerwen, red) en Gary sowieso bij die laatste vier zitten.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek