Raymond van Barneveld was opnieuw niet in staat om zijn beste spel te laten zien tijdens de Auckland Darts Masters. Desondanks wist ‘Barney’ ook zijn tweede wedstrijd te winnen.

De vijfvoudig wereldkampioen was met 10-4 te sterk voor de Nieuw-Zeelandse qualifier Mark McGrath. Laatstgenoemde kon zijn sterke spel van vrijdag, waarmee hij Michael Smith verraste, niet meenemen naar de kwartfinale tegen Van Barneveld.

”Dit was misschien wel de slechtste wedstrijd uit mijn carrière die ik heb gewonnen. Mijn nieuwe set-up werkt geweldig met de finishes, maar scorend lukt het niet op dit moment”, sprak Van Barneveld ontevreden.

De 51-jarige Hagenaar kon wel een mogelijke reden aanwijzen voor zijn matige spel tegen McGrath en eerder tegen Warren Parry. ”Ik heb wat slaapproblemen deze week en ben erg moe. Echter moet ik door blijven vechten en proberen te verbeteren voor mijn halve finale tegen Simon Whitlock.”

Van Barneveld en Whitlock spelen zondagochtend in de halve finale tegen elkaar. De tweede halve eindstrijd gaat tussen Michael van Gerwen en Peter Wright.

Klik hier voor meer informatie over de Auckland Darts Masters, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Zaterdag 4 augustus
Kwartfinale

Rob Cross (97.61) 7-10 (99.43) Simon Whitlock
Mark McGrath (85.83) 4-10 (89.43) Raymond van Barneveld
Gary Anderson (96.94) 4-10 (105.87) Michael van Gerwen
Peter Wright (93.66) 10-3 (90.84) Kyle Anderson

Tags:

Author: Pieter Verbeek