Raymond van Barneveld heeft revanche genomen voor zijn nederlaag tegen Corey Cadby vorige week in Melbourne, de Nederlander versloeg ‘The King’ in Perth met 6-5.

Van Barneveld had de betere start en raakte dubbel veertien, twintig en tien op weg naar een 3-0 voorsprong. Cadby kwam toen beter in de partij en sloeg terug in twaalf en dertien pijlen om er 3-2 van te maken. Dit goede spel kon ‘The King’ echter niet volhouden, wat ‘Barney’ de gelegenheid gaf om zijn voorsprong weer uit te breiden naar 5-2. Nadat de vijfvoudig wereldkampioen dubbel achttien miste voor een 101-finish om de partij te winnen, kwam de Australiër weer terug tot 5-4. Van Barneveld sloeg een groot gat in leg tien, maar door een 180-score opgevolgd door een 161-finish forceerde Cadby alsnog een beslissende leg nadat ‘RVB’ wederom twee matchdarts had gemist. In de beslissende leg bleef de Nederlander koel, gooide hij een 180, en maakte hij het eindelijk af op dubbel vier. Hiermee nam Van Barneveld revanche voor zijn nederlaag tegen Cadby een week eerder.

Ook Gary Anderson wist te winnen. Anderson profiteerde van missers van Szabo in de eerste twee legs en pakte een 2-0 voorsprong. Een 15-darter werd vervolgens opgevolgd door zeven perfecte darts, maar de tweevoudig wereldkampioen miste triple negentien en kreeg zo geen kans op de perfecte leg. Nadat de Schot er 5-0 van had gemaakt leek hij hard op weg naar een whitewash, maar vijf gemiste pijlen op dubbels gaven Szabo de kans om toch nog een leg te pakken op dubbel vier. De Nieuw-Zeelander greep deze kans, maar moest in de volgende leg alsnog zijn meerdere erkennen in de nummer twee van de wereld; 6-1.

Tags: | | |

Schrijver: Bart Timmer