Raymond van Barneveld versloeg op zaterdag Phil Taylor met 10-9 op de Perth Darts Masters, maar liet na afloop van de wedstrijd zijn onvrede kennen met het Australische publiek. De vijfvoudig wereldkampioen maakte op het podium een aantal wegwerpgebaren richting de supporters, en lichtte later in een interview met de Australische televisie zijn emoties toe.

”Ik moest het vandaag opnemen tegen 2001 spelers. Wat op het einde gebeurde vond ik niet helemaal eerlijk,” zei de Nederlander. Van Barneveld kreeg met name in de laatste leg van de partij boegeroep te horen tijdens het gooien van zijn pijlen.

”Ik snap dat het Phils laatste jaar is en dat hij een mooie comeback maakte, maar ik werk keihard om hier een resultaat neer te zetten. De vorige keer dat ik tegen Phil speelde, in Auckland, miste ik drie darts voor de wedstrijd. Nu kom ik helemaal hier naartoe gereisd, en gebeurt dit.”

‘Barney’ was wederom opgelucht na een krappe overwinning. Op vrijdag had de nederlander ook al een beslissende leg nodig gehad om Corey Cadby te verslaan.

”Het lijkt wel alsof ik geen normale wedstrijden kan spelen, het moet altijd spannend zijn. Die handgebaren op het einde had ik beter niet kunnen doen, maar dat zijn gewoon emoties in het heet van de strijd.”

Tags: |

Schrijver: Bart Timmer