Raymond van Barneveld heeft zijn eerste overwinning in de Premier League Darts 2018 beet. De 50-jarige Hagenaar was met 7-5 te sterk voor Mensur Suljovic. ‘RvB’ maakte het verschil met een aantal fantastische check-outs.

Via tweemaal tops pakte Van Barneveld een 2-1 voorsprong. Suljovic leek langszij te komen, maar de Oostenrijker miste drie pijlen voor 2-2. ‘Barney’ deelde vervolgens een mokerslag uit door 167 te finishen voor een break voorsprong.

Door de bullseye te raken maakte de vijfvoudig wereldkampioen er ook 4-1 van. Met een 86 check-out won ‘The Gentle’ de zesde leg, maar met een 61 finish bracht Van Barneveld de marge toch weer op drie legs.

In leg tien verkleinde Suljovic de achterstand naar 6-4 met een 13-darter. Nadat Van Barneveld drie wedstrijdpijlen miste, kwam de winnaar van de Champions League of Darts zelfs terug tot 6-5.

In de legdecider sloeg de Nederlander dan alsnog toe. Van Barneveld liet keurig dubbel 8 over na twaalf pijlen. Ditmaal gaf hij Suljovic geen kans meer en gooide de wedstrijd in het slot.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek