Raymond van Barneveld doet vanaf donderdag voor de dertiende keer mee aan de Premier League Darts. In 2014 mocht ‘Barney’ de hoofdprijs omhoog tillen, zeven keer strandde hij in de halve finale.

De laatste twee jaren waren minder succesvol dan de tien edities ervoor. Tweemaal op rij liep Van Barneveld kwalificatie voor de play-offs mis. Dat deed hij in de periode 2006-2015 enkel in 2010 en 2012. ‘RvB’ heeft er echter alle vertrouwen in dat het dit jaar wel gaat lukken, want met de vorm zit het goed.

”Ik ben blij met mijn spel op dit moment”, zegt Van Barneveld in gesprek met de PDC. ”Mijn set-up is goed en heb goede resultaat behaald op het wereldkampioenschap. De prestaties op de Masters waren vervolgens briljant.”

Tegenstander tijdens de eerste speelronde in Dublin is Daryl Gurney. ‘Superchin’ is naast Gerwyn Price, Mensur Suljovic en Rob Cross één van de debutanten in de beste dartscompetitie ter wereld. De vijfvoudig wereldkampioen is op zijn hoede voor de kwaliteiten van de Noord-Ier.

”Daryl staat nu in de top-5 van de wereldranglijst. Hij heeft zijn nieuwe status onderstreept door de World Grand Prix te winnen toen we voor het laatst in Dublin waren. Ik ben dus gewaarschuwd. Ik kijk uit naar de Premier League, hier spelen de beste spelers van dit moment.”

Doe mee aan het Premier League Darts Spel 2018.  Maak voor maar 5 euro kans op een 1e prijs van 122 euro en een minimale prijzenpot van 756 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek