Raymond van Barneveld kende een totale off-day in zijn tweede ronde partij op de World Grand Prix. De 50-jarige Hagenaar won weliswaar in straight sets (3-0), maar dat was vooral toe te schrijven aan het feit dat zijn Engelse tegenstander nog slechter gooide.

Zowel scorend als op de finishes liep het voor geen meter bij Van Barneveld. De vijvoudig wereldkampioen kwam er echter mee weg omdat Beaton veel dubbels miste en op cruciale momenten zelfs de grote nummers niet wist te raken. Na afloop telde ‘Barney’ dus zijn zegeningen, omdat zijn off-day niet fataal bleek te zijn.

“Ik ben de gelukkigste man op het circuit”, sprak Van Barneveld na afloop. “Ik voelde mij niet comfortabel, maar Steve was ook niet best. Ik won de eerste twee sets, maar die hadden net zo goed de andere kant op kunnen gaan.”

“Ik kwam met veel vertrouwen naar dit toernooi en speelde een goede wedstrijd tegen Kyle Anderson. Deze partij was niet goed, maar ik heb wel gewonnen en ik ga hard trainen voor mijn kwartfinale tegen John Henderson.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek