Raymond van Barneveld heeft met stijgende verbazing naar de opmars van Rob Cross gekeken. De 50-jarige Hagenaar zag de WK-debutant op Nieuwjaarsdag de wereldtitel pakken door Phil Taylor in de finale met 7-2 te verslaan.

Het is zeker een nieuw tijdperk, stelde Van Barneveld tijdens zijn analyse van de partij tussen Cross en Taylor op RTL 7. Een hoop mensen zullen zich afvragen of hij een eendagsvlieg zal zijn, maar dat gaat echt niet gebeuren daar is hij veel te constant voor.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Of ik me zorgen maak? Ik maak me altijd zorgen, zei de vijfvoudig wereldkampioen met een glimlach. “Want ja, Taylor gaat, Cross komt. Wat kun je zeggen. Je wordt er niet beter op…

Voor darts is het natuurlijk perfect. Ik ben niet vaak met stomheid geslagen, maar wat ik deze 14 dagen met deze jongeman heb meegemaakt dat slaat werkelijk alles. Hij is zo constant en zo goed. Ik was aanvankelijk een beetje bang, want hoe gaat hij zich houden in die finale. Iedereen is met Taylor bezig, maar ik heb er helemaal niks van gemerkt. Gewoon zijn werk doen en klaar.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek