Raymond van Barneveld begon het jaar uitstekend met een finaleplaats op de Masters. Echter vielen de resultaten daarna tegen voor de 50-jarige Hagenaar.

De vijfvoudig wereldkampioen plaatste zich met moeite voor de UK Open, terwijl Van Barneveld kwalificatie voor de eerste twee Euro Tour-toernooien misliep. In de Premier League verliep het ook allerminst soepel, waarna het debacle op de UK Open TV Finals volgde.

‘Barney’ verschafte zichzelf wat lucht door wel de zesde speelronde van de Premier League Darts te winnen. Tegen Gerwyn Price boog hij een 3-5 achterstand om in een 7-5 overwinning. Een opsteker voor Van Barneveld, want hem is er alles aan gelegen om de tweede helft van de competitie te halen. Toch vindt ‘RvB’ het lastig om positief te blijven, zo vertelt hij in gesprek met Target Darts.

”Het duel tegen Gerwyn Price was belangrijk voor mij, omdat de PDC bekend had gemaakt een extra speelronde in Rotterdam te spelen. Deze speelrondes zijn in de tweede fase van de competitie, als Nederlander wil je daar bij zijn.”

”Als ik had verloren van Gerwyn, dan was dat lastig geweest. Zeker met het oog op mijn speelschema voor de komende weken. Ik heb hard gewerkt in de sportschool, ben drie dagen in de gym geweest. Proberen fit te worden, het is nog niet over voor mij.”

”Het is moeilijk om positief te blijven. Ik haalde weliswaar de finale op de Masters, maar daarna verloor ik tweemaal van Krzysztof Ratajski op de UK Open Qualifiers. Ik verlies tweemaal op de Euro Tour-kwalificatietoernooien en van Rob Cross in de Premier League.”

”Dan begin je aan jezelf te twijfelen, ben ik nog wel goed genoeg. Mijn management heeft mij er toen doorheen gesleept en mij in drie dagen weer fit gekregen. Zodra je hoofd op orde is, kan je alles bereiken. Als je maar hard genoeg werkt, dan komen de resultaten vanzelf.”

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek