Raymond van Barneveld heeft in april het leven van teamgenoot Marcel Blik gered. Laatstgenoemde werd onwel in de auto van ‘Barney’ na een competitiewedstrijd.

Op de terugweg naar huis kreeg Blik een hersenbloeding en een epileptische aanval. “Van Barneveld heeft mijn leven gered door meteen in te grijpen”, vertelt Blik in gesprek met De Telegraaf.

Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de hersenbloeding een gevolg was van een uitgezaaide hersentumor. “Ik krijg vanaf volgende week bestralingen en chemotherapie en een experimenteel medicijn”, zegt de Haagse darter. “Ik doe alles om mijn leven te verlengen. Ik kan wel in een hoekje gaan janken, maar dat heeft geen nut.”

Rotgeschrokken

Van Barneveld is zich rotgeschrokken door het voorval, zo vertelde hij aan De Telegraaf. ”Je schrikt je rot. Ik heb de auto midden op de weg gezet en meteen 112 gebeld.”

”De ambulance was er gelukkig binnen tien minuten.Je denkt toch even dat iemand die je liefhebt, dood gaat. Je hoopt in zo’n geval toch echt dat als er een Lieve Heer is, er wonderen kunnen worden verricht.”

Het nieuws dat een hersentumor de oorzaak bleek van de hersenbloeding en een epileptische aanval sloeg in als een bom bij de vijfvoudig wereldkampioen. ”Vreselijk, dan zakt de grond onder je voeten weg. Marcel is zo’n fijne kerel en staat altijd voor iedereen klaar. Ook nu is hij zo positief, daar heb ik veel respect voor.”

Benefietavond

De stamkroeg van Blik heeft na het slechte nieuws een benefietavond op poten gezet. Dit evenement wordt op 21 juli in de Goudenregenbar in Den Haag gehouden. Van Barneveld en voetballer Lex Immers zijn ook betrokken bij dit initiatief.

Bovendien is er ook een crowdfundingactie opgezet om Blik en zijn familie financieel te steunen. Via deze link kunnen mensen een bedrag doneren voor deze inzamelingsactie.

Tags:

Author: Pieter Verbeek