Raymond van Barneveld begon vrijdag op sterke wijze aan zijn voorlaatste toernooi als professioneel darter. UK Open-kampioen Nathan Aspinall werd met 6-2 verslagen in de eerste ronde van de Players Championship Finals.

Dankzij twee goede finishes kwam Barney al snel op een break voorsprong. Die break hield Van Barneveld vast en met een 100 finish werd de wedstrijd in de achtste leg afgesloten.

De 52-jarige Hagenaar was na afloop erg tevreden met zijn vertoonde spel. ”De vorm is aanwezig, maar ik kan nog beter. Dit geeft echter wel vertrouwen. Nathan heeft een geweldig jaar gehad, dus ik was gewaarschuwd. Hij is een fenomenale speler, maar ik speel tegen het bord.”

”Er ligt geen druk op mij dit toernooi, dus alles is een bonus. Ik wil gewoon zo goed mogelijk spelen. Het trainen gaat lekker en ik geloof in mezelf. Iedereen weet dat wanneer ik mijn beste spel laat zien, ik iedereen in de wereld kan verslaan.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek