Raymond van Barneveld rekent bij zijn laatste WK-deelname niet op een zesde wereldtitel. Barney neemt na het aankomende wereldkampioenschap afscheid van het professionele circuit.

”Is het realistisch om te zeggen dat ik de beker de lucht in til? Nee, maar het geloof is er nog steeds”, zegt Van Barneveld in een vooruitblik op de website van de PDC.

De 52-jarige Hagenaar beleefde een rampzalig afscheidsjaar, met onder meer degradatie in de Premier League Darts. ”Het was een erg moeilijk jaar, een dramajaar zou je wel kunnen zeggen”, erkent de Nederlandse dartspionier.

Van Barneveld hoopt dat de vele nederlagen van de afgelopen jaren zijn reputatie niet hebben geschaad en dat het beeld van zijn hoogtijdagen bij het grote publiek blijft hangen. ”Ik wil herinnerd worden als de grote Van Barneveld, niet als diegene die altijd maar aan het klagen was.”

De vijfvoudig wereldkampioen speelt in de openingsronde van het WK Darts tegen Darin Young. Bij winst wacht landgenoot Jeffrey de Zwaan in de tweede ronde.

”Ik werk zo hard als ik kan om mijzelf een kans te geven. Ik zal niet tevreden zijn met het winnen van één of twee wedstrijden. Eigenlijk ben ik alleen blij met de trofee, maar als je me nu een tweede plaats aanbiedt, dan zou ik die nemen.”

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek