Raymond van Barneveld was na de nederlaag tegen Michael van Gerwen op het WK Darts hard voor zichzelf. De vijfvoudig wereldkampioen zocht de schuld voor zijn verlies volledig bij zichzelf.

Ik heb té veel dubbels gemist, dat was het verschil. Ik had hem kunnen pakken, maar uiteindelijk faal je gewoon weer”, sprak Van Barneveld kritisch in gesprek met De Telegraaf.

”Ik had het idee dat ik er geen moment lekker in zat. Ja, ik kwam nog wel terug, maar elke keer strafte hij alles af als ik het liet liggen. Wat dat betreft moet ik voor hem ook mijn petje afnemen. Maar die laatste set geef ik gewoon weer weg.”

Van Barneveld neemt de komende weken de tijd om deze nederlaag te verwerken. De 50-jarige Hagenaar zegt zelfs dat er voorlopig even geen potje darts meer in zit voor hem.

”Geen darts meer voor mij. Voorlopig niet nee, want dit komt wel even aan. Wat ik moet doen? Weet ik niet. Als je Michael niet eens kunt verslaan als hij niet in topvorm is, wat moet je dan doen?”, vroeg Van Barneveld zichzelf af.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek