Raymond van Barneveld reageerde niet al te teleurgesteld na het verliezen van de finale op de NZ Darts Masters. Barney moest zijn meerdere erkennen in Michael van Gerwen.

De vijfvoudig wereldkampioen bereikte de eindstrijd na zeges op achtereenvolgens Cody Harris, Daryl Gurney en James Wade. Van Barneveld werd tijdens de finale hartstochtelijk toegejuicht door het Nieuw-Zeelandse publiek, maar dat leidde niet tot de titel. Van Gerwen bleek met 8-1 te sterk en won zijn veertiende World Series-titel. Na afloop van de finale had Barney een hoop complimenten in petto.

”Hoe kan je nou verdrietig zijn met de steun van zo’n geweldig publiek”, sprak Van Barneveld dankbaar tijdens de prijzenceremonie. ”Ik wil het publiek graag bedanken. Helaas kon ik geen afscheid nemen met een titel.”

Naast de fans kon ook de organisatie rekenen op een dankwoord. ”Ik heb een geweldige week gehad. Ik wil graag de PDC bedanken voor het mogelijk maken van dit fantastische avontuur.”

Vervolgens richtte de 52-jarige Hagenaar zich op de komende maanden van het seizoen. ”Er is nog veel om voor te spelen. Dus het is tijd om naar huis te gaan, te rusten en mezelf klaar te maken voor het restant van dit jaar.”

Photosport/PDC

Foto: Photosport/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek