Raymond van Barneveld is in een belangrijke fase van zijn carrière belandt. Zijn resultaten op de Grand Slam of Darts en het WK Darts bepalen of ‘Barney’ zijn positie bij de mondiale top-16 behoudt.

Na uitschakeling in de tweede ronde van de World Grand Prix zakte Van Barneveld naar de veertiende plaats op de wereldranglijst. De 51-jarige Hagenaar heeft zich niet geplaatst voor het EK Darts of de Players Championship Finals, waardoor hij nog maar twee toernooien overheeft om prijzengeld voor de ranking te sprokkelen.

Geen eenvoudige klus, want Van Barneveld moet ook het verdiende prijzengeld van twee jaar geleden verdedigen. Toen haalde de Nederlandse dartspionier namelijk de kwartfinales op de Grand Slam en de Players Championship Finals, plus de laatste vier op het WK.

”Dit zet je wel aan het denken”, erkent de vijfvoudig wereldkampioen in gesprek met Live Darts. ”Ik moet veel geld verdedigen in de komende twee maanden, anders val ik uit de top-16 van de wereldranglijst.”

”Als dat gebeurt, dan sta ik niet op de World Matchplay en de World Grand Prix. In dat geval moet ik terug naar de Pro Tours en Euro Tours en dan wordt het hard weken komend jaar.

”Hopelijk lukt het om goed te presteren op het WK en de Grand Slam, zeker omdat ik mij niet geplaatst heb voor het EK en de Players Championship Finals. Het gaat allemaal om keuzes maken en hopelijk ga ik volgend jaar meer spelen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek