Raymond van Barneveld kende afgelopen weekend eindelijk een persoonlijk succesje dit jaar. De 51-jarige Hagenaar, die in dezelfde week nog door privé perikelen in het nieuws kwam, haalde de finale van een Pro Tour-toernooi.

Het was voor het eerst sinds 2015 dat Van Barneveld in de finale van een vloertoernooi stond. ‘Barney’ verloor in de eindstrijd weliswaar van Adrian Lewis, maar tankte wel vertrouwen in aanloop naar de komende speelronde van de Premier League Darts.

Op voorhand een cruciale speelronde, want Van Barneveld moet winnen op de degradatiestrijd in eigen hand te houden. De vijfvoudig wereldkampioen wacht wel een lastige uitwedstrijd, want hij speelt in Berlijn tegen Max Hopp.

”Natuurlijk, de goede prestatie van afgelopen zondag heeft mij extra vertrouwen gegeven dat alles nog mogelijk is”, beaamt de Nederlandse dartspionier in gesprek met de PDC.

Tegelijkertijd weet ‘Barney’ dat hem een lastige klus te wachten staat in de Duitse hoofdstad. ”Ik moet door blijven vechten om mijn seizoen te redden. Ik weet dat het lastig gaat worden tegen Max, want hij is een fantastische speler en gaat ongetwijfeld de steun van het publiek krijgen.”

Eerder liet Van Barneveld al weten zich goed voorbereid te hebben op het duel met de Duitse troef. ”Ik moet tegen Hopp spelen met veertienduizend Duitsers in de zaal, ik heb mijn oordopjes dus al besteld.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek