Raymond van Barneveld was van plan om in het eerste jaar na zijn dartspensioen zijn centjes te gaan verdienen op het demonstratiecircuit.

Door de coronacrisis komt daar echter nog weinig van terecht. Boekingen werden geannuleerd omdat bijeenkomsten verboden zijn. Ondertussen zette Van Barneveld zich wel in voor het goede doel.

De Hagenaar speelde op een softtip-bord een benefietduel tegen 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. Barney won deze partij, maar nog belangrijker; er werd liefst 15.000 pond opgehaald voor de Engelse gezondheidszorg.

In gesprek met Algemeen Dagblad speculeerde Van Barneveld vervolgens over een eventuele comeback, maar dan in de softtipwereld. Maar ook een comeback op het PDC-circuit lijkt niet uitgesloten, zo vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

”Ik sluit niets uit, maar ik zeg ook niet meteen ’ja’. Ik heb het best naar mijn zin zo, lekker rust en geen stress. Mocht ik het darts een keer gaan missen, dan kan ik een comeback overwegen”, zegt de vijfvoudig wereldkampioen.

Maar een terugkeer is niet zo makkelijk als het lijkt. ”Het is niet als ik ooit wil terugkeren, dat ik op maandag zomaar weer meedoe. Zo werkt het niet.” Bij een beslissing om terug te keren op het circuit zal Van Barneveld eerst een Tour Card moeten behalen op de Q-School. ”Daarna begin je weer met wedstrijden op de ProTour en die liggen mij uiteindelijk het slechtste.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek