Raymond van Barneveld gaat er vol voor om dit jaar nog het uiterste uit zijn carrière te halen. De 51-jarige Hagenaar heeft een bruiloft van een goede vriend afgezegd, zo meldt ‘Barney’ op zijn Twitter.

Oorspronkelijk was Van Barneveld van plan om de Players Championship-toernooien van 13 en 14 april aan zich voorbij te laten gaan. Een bekende van de vijfvoudig wereldkampioen zou tijdens dat weekend in het huwelijksbootje treden.

Na een goed gesprek met de aanstaande bruidegom heeft de Nederlandse dartspionier besloten om alsnog mee te doen aan Players Championship 11 en 12. ”Hij heeft mij volledige steun gegeven om op de Pro Tour te spelen, waardoor ik mijn droom kan najagen”, schrijft de voormalig postbode.

Op 6 en 7 april komt Van Barneveld ook in actie op het vloercircuit. Dan staan Players Championship 9 en 10 op het programma. Tijdens dat weekend maakt Corey Cadby zijn rentree op het PDC-circuit.

Aankomend weekend keert ‘Barney’ na twee jaar afwezigheid terug op de Euro Tour. Van Barneveld behoort tot de deelnemers tijdens de European Darts Open.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek