Raymond van Barneveld stond donderdagavond opnieuw met lege handen in de Premier League Darts. Rob Cross bezorgde hem de vierde nederlaag in de competitie met een 7-3 overwinning op ‘Barney’.

De Nederlandse dartspionier was deze week vooral in het nieuws vanwege de scheiding met zijn vrouw Silvia. Dat hielp Van Barneveld niet in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Cross. Gemiste dubbels van ‘Barney’ in de vijfde leg braken hem uiteindelijk op, waardoor de nummer twee van de wereld een ruime zege kon boeken.

Na het duel met ‘Voltage’, wendde Van Barneveld zich tot Cross op zijn Twitter. ”Goed gespeeld, je bent een fantastische speler”, sprak de vijfvoudig wereldkampioen over de Engelsman.

De 51-jarige Hagenaar blikte vervolgens ook nog kort terug op zijn partij tegen de oud-wereldkampioen. ”Ik miste twee kansen om 3-2 voor te komen en daarna was het weg. Het is frustrerend voor mij dat ik niet naar mijn mogelijkheden speel. Ik heb geen excuses, het is mijn eigen schuld”, schreef Van Barneveld op zijn social media.

De voormalig winnaar van de Premier League Darts (2014, red.) staat nu op twee punten uit zes wedstrijden. Van Barneveld moet volgende week in Berlijn een goed resultaat behalen om nog zicht te houden op lijfsbehoud in de beste dartscompetitie ter wereld.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek