Benito van de Pas begint zondagmiddag aan zijn derde opwachting op de World Matchplay. In vergelijking met de afgelopen jaren is hij bij deze editie voor het eerst een geplaatste speler.

Heel veel voordeel kreeg ‘Big Ben’ overigens niet van zijn status als reekshoofd. Van de Pas kreeg in Daryl Gurney de zwaarst mogelijke loting tegenover zich. In een interview met Dartsnieuws.com blikt de Nederlander vooruit op zijn wedstrijd tegen ‘Superchin’.

”Gurney is denk ik de favoriet. Hij zal denken dat die een makkelijke loting heeft, want hij had ook Michael van Gerwen, Gary Anderson of Peter Wright kunnen treffen.”

”Loting is loting, je moet van iedereen kunnen winnen als je door wilt. Ik weet dat ik goed moet gooien, scorend maar ook de finishes natuurlijk.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence lustig/PDC

De 24-jarige Tilburger begon goed aan het seizoen met onder meer drie kwartfinales op de Pro Tour en een finale op de European Tour. Daarna stokte de motor enigszins en wist Van de Pas in de afgelopen twee maanden niet meer de laatste acht van een PDC-toernooi te bereiken. Gevraagd naar de oorzaak van de vormdip, vertelt Van de Pas dat hij zijn materiaal had aangepast.

”Ik heb een maand met een ander setje met nieuwe shafts gegooid, maar dat beviel niet. Twee weken geleden ben ik teruggeschakeld naar mijn oude pijlen en toen haalde ik de laatste zestien op de Pro Tour.”

Dat verklaart de vormdip. Maar bij de European Tour-toernooien viel het ook op dat het leek alsof de Brabander met iets minder plezier zijn wedstrijden afwerkte. Wellicht dat het drukke speelschema zijn tol had geƫist bij de huidige nummer veertien van de wereld.

”Het werd op een gegeven moment wel te veel”, geeft Van de Pas toe. ”De vakantie heeft mij goed gedaan. Afgelopen weekend nog vrij gehad, dus ik ben weer fris voor de World Matchplay.”

 

Bekijk ons toernooicenter voor meer informatie over de World Matchplay.

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek