Na een seizoen met nagenoeg alleen dieptepunten was er voor Benito van de Pas maandag eindelijk reden tot lachen. Big Ben kwalificeerde zich voor het WK Darts als één van de winnaars van de PDPA Qualifier.

De Tilburger maakte een solide indruk met zeges op John Michael, Yordi Meeuwisse, Barrie Bates en Robert Owen. Alleen in zijn partij tegen Michael bleef Van de Pas onder de negentig gemiddeld met 89.5. In zijn drie resterende duels zat de drievoudig winnaar van Players Championship-toernooien daar ruim boven.

”Dit is één van de beste dagen uit mijn leven”, jubelde de 26-jarige darter na afloop tegen de PDC. ”Ik moest er hard voor vechten. Gaandeweg zag ik mensen onder mij op de wereldranglijst verliezen. Dat hielp mij te ontspannen, omdat de kans dat ik mijn Tour Card mocht behouden steeds groter werd.”

”Ik heb een heel slecht jaar gedraaid, maar dit maakt het helemaal goed. Ik sta nu op het WK en heb daar al een paar mooie resultaten behaald. We zullen zien hoe ver we nu komen”, aldus Van de Pas.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek