Benito van de Pas heeft voor het eerst de tweede ronde van het European Championship gehaald. De Tilburger was in de eerste ronde met 6-5 te sterk voor Vincent van der Voort.

‘Big Ben’ overleefde in de tiende leg twee gemiste matchdarts van zijn landgenoot, waarna hij zelf in de beslissende leg toesloeg. Van de Pas had het zichzelf makkelijker kunnen maken als hij zuiniger was geweest met zijn kansen op de dubbels.

Van de Pas pakte een 2-0 voorsprong, maar miste vier pijlen voor 3-0. Hierdoor kon Van der Voort terugkomen in de partij via dubbel 9 en met een 112 finish voor 2-2.

Met een schitterende 10-darter tekende Van de Pas voorafgaand aan de break voor een 3-2 voorsprong. Na de pauze miste de Brabander drie pijlen voor 4-2, waarna Van der Voort via tops en dubbel 4 de partij voor het eerst in handen nam. Van de Pas brak echter terug via dubbel 8, waarna Van der Voort voor de derde break op rij zorgde met een 100 check-out.

In de tiende leg miste Van der Voort twee matchpijlen, waarna Van de Pas wederom via dubbel 8 gelijkmaakte. Met een knappe 12-darter in de beslissende leg haalde Van de Pas vervolgens de overwinning binnen.

In de tweede speelt Van de Pas tegen Michael Smith. De voormalig jeugdwereldkampioen kwam 4-1 voor tegen Nathan Aspinall, maar kwam na de onderbreking slecht uit de startblokken.

Aspinall kwam terug tot 4-4 met finishes vanaf 61 en 72 en mocht de negende leg beginnen. Een zwakke leg van ‘The Asp’ leverde echter weer een voorsprong op voor ‘Bullyboy’, die via dubbel 10 op 5-4 wist te komen. Smith maakte vervolgens geen fout in zijn eigen leg en won met 6-4.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek