Benito van de Pas overleefde een 4-0 achterstand en zeven gemiste matchdarts tegen Paul Nicholson om de slotdag van het German Darts Open te halen. Een opsteker voor de Tilburger, die een zwakke start van 2018 kent.

”Ik heb veel geluk gehad”, moest Van de Pas toegeven. ”Paul miste veel dubbels en ik verdiende het niet om te winnen. Mijn elleboog deed een beetje zeer, waarna ik wat sneller ging gooien. Dat ging redelijk”, sprak ‘Big Ben’ na afloop.

‘De afgelopen maanden heb ik slecht gespeeld, wellicht wil ik te graag. Ik blijf dooroefenen en mijn uiterste best doen en dan zie ik wel wat er komen gaat.”

”Vorig jaar haalde ik de finale van dit toernooi. Toen was ik een veel betere speler dan nu, maar ik blijf doorvechten”, klonk het strijdlustig bij de nummer zestien van de wereld.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek