Benito van de Pas lijkt langzaam weer in zijn oude vorm terug te keren. ‘Big Ben’ won in 2016 drie Pro Tour-toernooien, maar na een desastreus verlopen WK eind 2017 viel de Nederlandse darter ver terug.

Door de vele bouncers in zijn spel besloot de Tilburger om met andere pijlen te gaan gooien en zijn worp aan te passen. Dat had afgelopen seizoen weinig effect, al haalde Van de Pas wel de laatste zestien tijdens het afgelopen wereldkampioenschap.

Afgelopen woensdag haalde de tweevoudig World Grand Prix-kwartfinalist voor de tweede keer dit seizoen de laatste zestien van een PDC-rankingtoernooi. Bovendien deed hij dat met goed spel.

Met gemiddeldes van 100.7, 98.1 en 100.0 bereikte Van de Pas de achtste finales. Die verloor hij, maar gooide daarin wel een zeer verdienstelijk gemiddelde van 104.8.

Voorlopig heeft de Brabander zich nog niet voor één van de televisietoernooien dit najaar geplaatst, maar wanneer deze stijgende lijn wordt doorgezet dan zou Van de Pas zich zomaar nog kunnen plaatsen voor de Players Championship Finals en het wereldkampioenschap in Londen.

Tags:

Author: Pieter Verbeek