Benito van de Pas plaatste zich als elfde – en laatste – Nederlander voor het WK Darts. Big Ben wist zich via een kwalificatietoernooi te kwalificeren voor het toernooi in Alexandra Palace.

De Tilburger deed mee aan een kwalificatietoernooi voor spelers met een PDC Tour Card. Hier waren drie startplekken te verdienen. Met een zege op Robert Owen in de finaleronde ging Van de Pas ervandoor met één van de drie WK-plaatsen.

Een mooie verrassing, zo erkent de drievoudig Players Championship-winnaar aan Sportnieuws. Ik had geen moment verwacht dat ik erbij zou zijn dit jaar, want dit was mijn slechtste jaar uit mijn carrière tot dusver.”

Slechts tweemaal wist Van de Pas door te dringen tot de laatste zestien van een PDC-rankingtoernooi dit seizoen. “Waar dat aan ligt weet ik niet. Vooral de eerste zes maanden van 2019 waren dramatisch, daarna zag ik wel dat ik steeds betere gemiddeldes ging gooien. Daarom is het extra mooi dat ik op de valreep me toch nog wist te kwalificeren voor het WK.”

De 26-jarige Nederlander treft Gabriel Clemens in de eerste ronde. Bij winst wacht in de tweede ronde opnieuw een Duitser: Max Hopp. “Ik moet er eerst voor zorgen dat ik die eerste ronde doorkom, daar focus ik mij nu op. Daarna zie ik wel hoe alles loopt.”

“Het is al een cadeautje dat ik er dit jaar bij ben, en ik hoop mijn ranking op het WK te gaan verbeteren. Ik had absoluut niet verwacht dat ik erbij zou zijn dit WK, toch heb ik veel vertrouwen in mezelf en weet ik dat ik van iedereen kan winnen als ik mijn eigen spel speel.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek