Dimitri van den Bergh kroonde zich zondagavond in Milton Keynes tot winnaar van de World Matchplay. Het is pas de eerste Belg die een PDC-major weet te winnen.

Van den Bergh kon het na afloop amper geloven dat hij als debutant de World Matchplay had gewonnen door tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson te verslaan. “Ik heb een paar uren extra nodig om te beseffen wat ik gerealiseerd heb. Maar wat is het geweldig om deze Phil Taylor Trophy in de lucht te mogen steken”, aldus de Belg meteen na afloop voor de microfoon van Sky Sports.

“Ik wil vooral Barry Hearn en Matt Porter danken voor al hun inspanningen. Door de coronacrisis is het momenteel een bijzonder moeilijke periode maar beide heren hebben zoveel inspanningen geleverd waardoor deze World Matchplay toch kon doorgaan.”

Van den Bergh stijgt op de nieuwe wereldranglijst naar de twaalfde positie en wordt ook al genoemd voor de Premier League volgend jaar. “Daar wil ik nog niet aan denken. Ik blijf er nuchter bij en wil ook de komende maanden vooral focussen op goede prestaties, wat daarna komt zien we dan wel.”

Dankwoordje voor familie Wright

Tot slot wilde ‘The DreamMaker’ nog een dankwoordje richting aan zijn gastgezin de voorbije maanden. “Peter Wright en zijn vrouw Jo hebben me zo goed opgevangen. Ze behandelden me net alsof ik hun eigen zoon was. Bovendien heeft Peter me veel goede raad gegeven die ik dit toernooi gebruikt heb. Zo zei hij me dat het belangrijk is om op belangrijke momenten je extra te concentreren en je tijd te nemen, met dat in het achterhoofd heb ik ook die twee bull-finishes gegooid.”

Tags: , ,

Author: Bram Coenen