Dimitri van den Bergh verraste vrijdagavond met een opvallend ruime zege op generatiegenoot Michael Smith. De Belg versloeg de nummer tien van de wereldranglijst met 6-1.

‘The Dreammaker’ speelde een ijzersterke pot tegen ‘Bullyboy’. Van den Bergh gooide een gemiddelde van 100.11 en noteerde een finishpercentage van veertig procent. Van den Bergh treft zaterdag Raymond van Barneveld in de tweede ronde.

”Ik voel me goed de laatste weken”, vertelde Van den Bergh na afloop van zijn eerste partij. ”Ik heb veel gedetailleerde trainingen gedaan, met name op de finishes.”

”Ik kon vrijuit spelen deze partij, want bij verlies was ik naar Wigan gegaan om op de Development Tour te spelen. Ik houd ervan om te darten en of dat op het podium is of op de vloer, dat maakt mij niet uit. Ik geniet ervan om te spelen en ga proberen mezelf nog meer te verbeteren.”

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek