Dimitri van den Bergh leek zaterdag op weg naar een roemloze aftocht op het WK. Bij een 3-1 achterstand schoot ‘The Dreammaker’ echter wakker en won alsnog met 4-3 van Adrian Lewis.

Het was een uitzinnige Van den Bergh die na afloop voor de camera’s van RTL7 verslaggever Arjan van der Giessen omhelsde. “Ongelooflijk dat ik er opnieuw in geslaagd ben om de kwartfinales te bereiken. Mijn familie zal zo ongelooflijk trots op me zijn. Ik weet met mijn vreugde eventjes geen blijf.”

De voormalig jeugdwereldkampioen leek lange tijd nochtans op weg naar uitgang, pas bij een 3-1 achterstand begon het wat te lopen. “Tijdens de pauzes praatte ik de hele tijd met Adrian en zei hem dat hij goed aan het gooien was. Ik vond mezelf ook niet slecht gooien maar hij gooide bijna elke kans op een dubbel meteen uit. Naar het einde toe leek hij echter toch wat zenuwachtig te worden en daar heb ik gelukkig van kunnen profiteren.”

Van den Bergh mag zondag meteen weer in actie komen in de kwartfinale tegen Nathan Aspinall. “Uiteraard ben ik er op gebrand om nog minstens een ronde verder door te stoten, maar nu wil ik eerst even samen met de familie van deze zege genieten.”

Tags:

Author: Bram Coenen