Dimitri van den Bergh heeft plaatsing voor de laatste zestien op de Grand Slam of Darts nog in eigen hand na zijn zege op Mikuru Suzuki.

De Belg liet zich niet verrassen door de Japanse wereldkampioene bij de dames en zegevierde met 5-1. Van den Bergh heeft dinsdagavond een zege op titelverdediger Gerwyn Price nodig om de groepsfase te overleven. The Dreammaker was na afloop opgelucht dat hij het klusje snel wist te klaren tegen Suzuki.

”Ik ben opgelucht. Suzuki is niet voor niets wereldkampioene bij de dames en daar moet je respect voor tonen. Ik weet dat ze kan darten, heb haar zelf zien spelen. Ze liet Gerwyn zweten en hij moest ook hard werken voor de overwinning.”

”Nu had ik wat geluk omdat Mikuru niet speelde zoals zij normaal kan. Ik heb gewoon mijn werk gedaan”, zo zei Van den Bergh na zijn eerste overwinning in de poulefase.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek