‘Dancing Dimitri’ van den Bergh won vorige week in Milton Keynes de World Matchplay. Maar hoe is die bijnaam eigenlijk ontstaan?

“Die spreekt wel voor zichzelf”, verklaart Van den Bergh bij Studio Brussel. “Ik kom mijn wedstrijden op met het liedje “Happy” van Pharrell Williams. Als ik dan klaarsta in volle focus, krijg ik een goed, leuk en grappig gevoel. Toen begon ik er bij te dansen en mijn manager merkte dat het publiek er heel enthousiast van werd. Hij zei me dat ik het nog eens opnieuw moest doen, maar dan een beetje meer. Sindsdien is het een automatisme. Dat is gewoon mijn imago, ik ben optimistisch, blij, vrolijk en ik straal dat heel de tijd uit.”

Antwerpen is momenteel bijzonder hard getroffen door het coronavirus. “Ik train nu gewoon thuis, maar wel met een nieuwe, mooie en grote trofee aan mijn zijkant”, lacht Van den Bergh.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Bram Coenen