Vincent van der Meer veroverde in 2019 zijn tweejarige Tour Card. De Nederlander heeft de komende maanden nog enkele goede resultaten nodig om die Tour Card te verlengen.

Van der Meer baalt voorlopig van zijn resultaten. “Ik heb bij de PDC nog niet vaak mijn niveau gehaald van tijdens de competitie in Nederland. Die overstap is toch wel moeilijk gebleken. Het behoud van mijn Tour Card zal moeilijk worden maar toch ben ik van plan om desnoods opnieuw naar Q-School te gaan”, aldus de 40-jarige Nederlander in gesprek met RTL Nieuws.

Gevraagd naar zijn hoogtepunt in de PDC moet Van der Meer niet lang nadenken. “Dat was in 2017 toen ik nog geen Tour Card had maar me wel wist te kwalificeren voor de Euro Tour in Oostenrijk. Ik haalde daar meteen de laatste zestien en mocht tegen Michael van Gerwen spelen, een ongelooflijke ervaring! Ik was toen wel bijzonder zenuwachtig vooraf om op dat grote podium te gooien, zeker omdat ik niet graag interviews geef. Gelukkig moest je daar uiteindelijk geen interview geven maar dat is wel iets waar ik nog gewoon aan moet geraken. Jullie mogen me dus zeker blijven bellen”, lacht Van der Meer.

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Tags:

Author: Bram Coenen