Vincent van der Voort haalde voor het eerst sinds 2009 nog eens de kwartfinales op de World Matchplay. Achteraf heerst bij de Nederlander echter vooral ontgoocheling omwille van de gemiste kans op een halve finale.

Van der Voort stond het grootste gedeelde van de wedstrijd op voorsprong maar verloor uiteindelijk met 18-16 van Glen Durrant. “We hebben allebei bijzonder veel kansen gehad. In het begin van de match strafte ik zijn gemiste dubbels af, naarmate de match vorderde deed hij dat met mijn missers. Het was zo’n wedstrijd waarbij de verliezer altijd ontgoocheld ging zijn omdat hij het gevoel had dat winst mogelijk was”, aldus van der Voort bij RTL 7.

Na zijn lichamelijke problemen is dit voor de 44-jarige Nederlander toch een opsteker. “Klopt, ik ga de positieve punten uit dit toernooi zeker meenemen richting toekomst. Momenteel overheerst echter vooral de teleurstelling omwille van de gemiste kans op een major.”

Klik hier voor de voorbeschouwing over de finale om de Phil Taylor Trophy tussen Dimitri van den Bergh en Gary Anderson op de World Matchplay.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Bram Coenen