Vincent van der Voort verloor maandagavond in de eerste ronde van de World Grand Prix van Nathan Aspinall. Na afloop van zijn partij ging het echter over de omstandigheden tijdens deze wedstrijd.

Beide spelers hadden namelijk last van de camera’s naast het bord. Van der Voort raakte afgeleid en kon Aspinall daarna geen tegenstand meer bieden. Zonder naar excuses te willen zoeken, deed de Noord-Hollander na het duel zijn verhaal.

”Het is geen excuus, want hij (Aspinall, red.) had hetzelfde probleem als ik. Maar ik heb nog nooit gezien dat er twee camera’s naast het bord hangen en die gingen als een gek tekeer”, vertelde de voormalig UK Open-finalist aan RTL 7.

”Weet je wat het is. Het is moeilijk als je ziet dat het bij zo’n jongen zo makkelijk gaat, terwijl dat bij jou helemaal niet makkelijk gaat. Dan moet je heel hard werken en dan kan je geen extra handicap gebruiken. Daardoor heb ik echt niet verloren, want hij gooide veel beter als ik.”

Van der Voort gaf vervolgens aan dat spelers zondag ook al last hadden van de camera’s. Daar is vervolgens over geklaagd, maar tot zijn ontzetting kwam Fast Vinnie erachter dat er niks met de klachten is gedaan.

”Zondag was er precies hetzelfde probleem. Daar is toen over geklaagd. In 24 uur is er niets gebeurd, is er niks veranderd. Misschien had ik het beter niet kunnen weten, dan is het misschien makkelijker om mee om te gaan. Als je jezelf een professionele bond noemt, dan moet je er wat aan kunnen doen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek