Vincent van der Voort heeft na zijn zege in de eerste ronde van de European Darts Grand Prix hard uitgehaald naar de PDC en diens voorzitter Barry Hearn.

”De PDC is niet echt goed in het organiseren van toernooien. Het is een groot probleem. Barry Hearn is een goede promotor en zorgt voor grote toernooien, maar hij is niet zo goed in het opzetten van een eerlijk systeem voor de ranking”, zei Van der Voort tijdens zijn podiuminterview.

Tegenwoordig worden er voor elk Euro Tour-evenement meerdere kwalificatietoernooien gespeeld. Bij een qualifier voor Britse darters met een PDC Tour Card liggen achttien startbewijzen klaar, bij het kwalificatietoernooi voor Europese PDC-spelers slechts zes.

Daarnaast zijn er nog qualifiers voor spelers zonder Tour Card, spelers uit het organiserende land, Oost-Europa en Scandinavië. Volgens ‘Fast Vinnie’ heeft deze opzet een te grote invloed op de diverse rankingen.

Van der Voort heeft wel een idee om kwalificatie voor de Euro Tours eerlijker te maken. ”Er moet gewoon één kwalificatietoernooi komen, waarbij het niet uitmaakt welke nationaliteit je hebt.”

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek